Upp

Efterfrågan på truckförare förväntas öka under de kommande åren

För dig som vill eller är i processen att söka jobb inom industri och lager är truckkörkort i det närmaste obligatoriskt om du inte vill riskera att stå dig slätt jämfört med andra, truckkunniga kandidater.

Med ett truckkörkort kan du anställas av bland annat åkeriföretag, lastbilscentraler och lagerterminaler. Även hamnar, sågverk, godsterminaler och liknande är i behov av personer med truckkompetens, likaså handelssektorn. Det är exempelvis vanligt att anställda på större matvarubutiker använder truckar på lagret. Inom industrin fraktar truckförare material mellan lager, verkstad, fabriksområde och lastkaj. Dessa är bara ett urval av möjligheterna för dig med truckkörkort. Borås Truckservice AB har skapat en mängd arbetsfillällen genom att utveckla en verksamhet som bygger på att utbilda och serva åt andra företag. Möjligheterna är många!

Inom de närmaste 5-10 åren beräknas efterfrågan på truckförare öka och du som inleder din karriär som truckförare redan nu får då ett försprång med den erfarenhet du hinner samla på dig. För spetskompetens kan du dessutom vidareutbilda dig inom automatiska och/eller tyngre truckar.

 När du väl har tagit ditt truckkörkort är beviset giltigt på obestämd framtid under förutsättningen att arbetsgivaren ger dig tillstånd att manövrera truckar. Ett truckkörkort går att få på engelska, men måste ändå valideras och jämföras med regler i det aktuella landet om du väljer att söka ett truckrelaterat jobb utomlands. Den här och många fler frågor kan du finna svar på under Maskinutbildning Sveriges FAQ.