Upp

Hur står det till med din bilförsäkring?

Har du ordnat en ordentlig bilförsäkring? Om inte så är du en del av de 40 procent i Sverige som inte har skaffat en bilförsäkring i tid. Åtminstone enligt en undersökning utförd av Trygg Hansa och Blocket. 

Enligt svensk lag är du tvunget att ha en bilförsäkring från samma dag som du köper fordonet. Men enligt en undersökning utförd av Trygg Hansa och Blocket är det så många som 60 000 bilar som kör runt i landet utan någon sådan försäkring.

Om man blir upptäckt med att äga en bil utan försäkring blir man skyldig att betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen (TFF). Ändå är det många som är osäkra på när man är tvungen att betala försäkring och inte. Så många som 40 procent vet inte om att man måste skaffa försäkringen samma dag som man äger bilen, och 35 procent tror att säljarens bilförsäkring gäller för dem själva.

Den stora anledningen till att ha en bilförsäkring är ju inte heller för att man måste, utan för att den faktiskt kan hjälpa dig om något skulle hända med bilen. Bara något så litet som ett stenskott i vindrutan, kan vara värt att ha en försäkring för. Läs mer om glasskador här på www.bilglascentralen.se.

Blocket har dock ett samarbete med Trygg Hansa som kan hjälpa till med det här problemet. Alla bilar som säljs i andrahand genom Blocket är automatiskt skyddade i två veckor genom en försäkring från Trygg Hansa.

-  Vi försöker hela tiden förbättra vårt erbjudande för våra kunder och besökare. Bilar är vår största och mest välbesökta kategori. Trygg-Hansas två-veckorsförsäkring ger ökad trygghet för privatpersoner oavsett om de är säljare eller köpare, säger Annette Karlberg, presschef på Blocket.

Det här annonserades i ett pressmeddelande som du kan se i sin helhet här: Sex av tio väntar för länge med att teckna bilförsäkring