Upp

Två nyheter från Ford

Ford är i farten med att komma ut med två nya bilmodeller som har vitt skilda användningsområden. Jag har länkat till, och översatt nyheterna från deras europeiska site.

Ny Ford Transit

Källa: All-New Ford Transit

Ford's helt nya kommersiella fordon Transit kommer erbjuda företag det bästa och mest kostnads- och prestationseffektiva fordonet. Den finns just nu tillgänglig att beställa ifrån europeiska showrooms för leverans under våren 2014.

Den nya Transit är den bästa i branschen vad gäller bränsleeffektivitet, med utökat urval av Transit ECOnetic modeller; och levererar kraftigt minskade underhålls- och reparationskostnader, utmärkt hållbarhet, ökade fraktvolymer och smarta funktioner för lastutrymmet.

Med ett enormt utbud av olika karosser, vikt, storlek och drivlinederivat som passar alla fordonskrav leder den här modellen Ford's nya utbud. Den kommer till marknaden tillsammans med International Van of the Year vinnarna för 2013 och 2014, Transit Custom och Transit Connect, med den kompakta Transit Courier som följer senare under 2014.

En bil för transportföretag som Idrottsbudet.se m.fl. att hålla ögonen på med andra ord.

Den nya Ford Mustang

Ford Motor Company presenterade den nya Ford Mustang – den första mustangen som någonsin började säljas i Europa efter nästan 50 års produktion.

Styrelseordförande Bill Ford introducerade den nya Mustangen på Fords "Go Further" event inför en publik på omkring 2 500 journalister, återförsäljare och anställda, i Barcelona, Spanien – en av sex städer i fyra kontinenter där den nya Mustangen avslöjades samtidigt.

Den nya Ford Mustang "fastback" och cabrioletmodeller lovar prestanda och kvalitet i världsklass samtidigt som de omfamnar ett halvt sekel av Mustangs arv, historia och status som en global ikon.

"Ford Mustang inspirerar mer passion än någon annan bil", säger Raj Nair, VD för Fordgruppens globala produktutveckling. "Mustangens viscerala utseende, ljud och prestanda resonerar med folk, även om de aldrig har kört någon. Mustang är definitivt mer än bara en bil – den är hjärtat och själen hos Ford."